Kismama és Babás Jóga Oktatóképzés


Magyarország első és legátfogóbb Kismama és Babás Jóga Oktatóképzése. 15 év tapasztalatával!

Képzésünk a Kismama és Babás Jóga Oktatóképzés a YOGA ALLIANCE által nemzetközileg elismert képzés.

A Padma Jógastúdió közel 15 éve szervez Kismama jóga és Babás jóga oktatóképzést. Az oktatóképzést javasoljuk azoknak, akik szeretnék tudásukat ebben a témában elmélyíteni (Védőnőknek, Szülésznőknek, Jógaoktatóknak, Természetgyógyászoknak, Kismamáknak, Dúláknak). A leendő oktatókon kívül azokat is várjuk, akik csak a saját kedvükért, ismereteik és tapasztalataik bővítéséért szeretnék elvégezni a tanfolyamot. A tanfolyamon szakemberek, mint Szülész-nőgyógyász, Pszichológus, Dúla, Intim tornatréner, Védőnő, Szülésznő, stb készíti fel a résztvevőket.

    


A prenatális, szülés és születés előtti jóga speciális területén komplett képzést nyújt a program. A tanfolyam messze túlmutat a jóga ászanákon, mert segít megérteni és megérezni a várandóságot, a születés és a szülés mélységeit. A résztvevők ismereteket kapnak arról, hogy hogyan tanítsák a leendő anyákat a várandósság egyes szakaszaiban, és naprakész információkat a szülészet, pszichológia, természetgyógyászat területéről.
A jóga holisztikus rendszere segíti az asszonyokat, hogy megértsék: van választási lehetőségük. Megértik, hogy a szülés – születés misztériumát tudatosan hogyan éljék meg. A szülés minden asszony számára pozitív élmény kell, hogy maradjon, így képesek tudatosan segíteni gyermekük gyengéd születését is.

A képzés során az elméleti ismeretek mellett elmélyült gyakorlati ismereteket szereznek a résztvevők a tanításban, óravezetésben. Erre a hospitálási rendszer és a gyakorlatközpontú képzés ad lehetőséget.

A babás képzésen szakemberek, mint Logopédus, Mozgás koordinátor, Természetgyógyász, Gyermek pszichológus, Pszichológus, Szoptatási szakértő, Védőnő, Babamasszőr, stb készíti fel a résztvevőket.

A képzés részét képezi a Kismama jóga, a Kisbabás jóga és a Nagy babás jóga oktatásának az elsajátítása, babamasszázs, esetleges mentális és fizikai problémák és segítő gyakorlatai, szülés utáni regenerációs technikák, játékok, mondókák. A képzés során az elméleti ismeretek mellett elmélyült gyakorlati ismereteket szereznek a résztvevők a tanításban, óravezetésben. Erre a hospitálási rendszer és a gyakorlatközpontú képzés ad lehetőséget.
Amennyiben a jelentkezőnek már van Kismama Jóga Oktatói vagy Babás Jóga Oktatói végzettsége, lehetőség van csak a hiányzó képzés elvégzésére!

Jelentkezés a tanfolyamra.

Több mint 200 oldalas alap jegyzetet, plusz több száz oldalas szöveges valamint több órás média kiegészítő jegyzetet és segédanyagot kapnak a résztvevők.

A tanfolyam 10 hétvégét (20 nap + a résztvevők számától függően 2-5 nap vizsga nap) vesz igénybe. A képzési napokon általában 9-17 óráig tart az oktatás. A tanfolyam ideje alatt 10 Kismama jóga, 10 Kis babás jóga és 10 Nagy babás jóga foglalkozáson való hospitálás szükséges.
Jelentkezési feltételek: Érettségi bizonyítvány, minimum 20 óra igazolt jógafoglalkozáson való részvétel, egészséges fizikum megléte. Javasolt de nem feltétel a jógában való elméleti és gyakorlati jártasság.

A képzésen leadott témák:

- Jóga alapfogalmai, filozófiája, története
- Alap hatha jóga gyakorlatok, technikák (ászanák, légzőgyakorlatok, relaxáció, stb)
- Kismama jóga elmélet és gyakorlat (bemelegítő sorok, ászanák, pránájáma és légző gyakorlatok, relaxációs technikák, mudrák, bandhák, természeti népek gyakorlatai, stb)
- Várandósság és szülés anatómiája, fiziológiája és pszichológiája
- Szülést segítő technikák (légzések, hangok, pozíciók)
- Gyakorlatok problémákra
- A várandósságot, szülést segítő természetgyógyászati módszerek
- A védőnő feladata
- A szülésznő feladata
- A dúla tevékenysége
- Gátizomtorna
- A baba beszéd és mozgásfejlődése és annak rendellenességei
- Babamasszázs különböző technikái
- Szoptatás, gyermekágy
- A baba-mama kötődést elősegítő technikák
- Kis babás és Nagy babás jóga elmélet, és gyakorlat (ászanák, pránájáma és légző gyakorlatok, relaxációs technikák, mudrák, bandhák, stb)
- Posztnatal jóga gyakorlatok, az első hat hét jógája
- Mondókák, játékos gyakorlatok
- Babaklub gyakorlatai
- Szülés utáni természetgyógyászati módszerek babának és mamának
- A szülés utáni testi-lelki változások
- Oktatói filmek vetítése
- Oktatási elmélet és gyakorlat
- Hospitálás


A képzés során megszerezhető kompetenciák:

A résztvevő a képzés elvégzése után:

- képes egyéni kismama jóga foglalkozás megtartására,
- képes csoportos kismama jóga foglalkozás megtartására,
- megismeri a jóga speciális alkalmazási területeit,
- képes egyéni és csoportos kisbabás jóga foglalkozás megtartására,
- képes egyéni és csoportos nagy babás jóga foglalkozás megtartására,
- képes szülésfelkészítő kismama foglalkozás megtartására,
- képes szülésfelkészítő workshop megtartására,
- megismeri a babamasszázs alapjait,
- megismeri a várandósságot segítő szakmák működését, tevékenységét,
- megismeri a várandósság testi, lelki folyamatait,
- megismeri a várandósság és a szülés közbeni komplikációkat,
- megismeri a szülést segítő szakmák működését, tevékenységét,
- megismeri a csecsemő beszédfejlődésének folyamatát,
- megismeri a csecsemő mozgásfejlődésének folyamatát,
- képes tanácsokat adni az anya és gyermeke közötti kötődés erősítéséhez.

A képzésben résztvevő oktatók:

A tanfolyamot vezeti: Kovács Gyöngyi Naliní(Okleveles Jógaoktató (E-RYT 500 és RPYT), Birthlight Kismama jógaoktató, Babás jógaoktató, Naliní Női jóga módszer kidolgozója, Dúla, Szülésfelkészítő tréner, Intim Torna Tréner, a Padma Jógastúdió alapítója és szakmai vezetője).

Segédtanár:Thímárné Ozorák Zsuzska(Kismama jóga, Babás jóga, Hatha jóga oktató, Thai masszőr)

Valamint az alábbi szakoktatók:
- Szülész-nőgyógyász szakorvos
- Szülésznő
- Természetgyógyász
- Dúla
- Védőnő
- Szoptatási szakértő
- Babamasszőr
- Mozgáskoordinátor
- Logopédus
- Pszichológus
- Gyermek pszichológus
- Testtudat oktató


A képzésben résztvevő teljesítményét értékelő rendszer leírása

A képzés végén a résztvevők tudásának ellenőrzésére egy írásbeli és egy gyakorlati vizsga szolgál, melyek alkalmasak a képzéseken elsajátítható kompetenciák lemérésére. A vizsgákon jelen van a tanfolyamvezető és a szakmai vezető.
Az írásbeli vizsgán megfelelt minősítést kap az a résztvevő, aki minimum 80%-ot elér a feladat megoldásában. A gyakorlati vizsgán a bemutatott gyakorlatok alapján a vizsgáztató dönti el, megfelelő-e a résztvevő tudása. A vizsgákat a tanfolyam befejezésétől számított 3 hónapon belül le kell tenni. A tanfolyam záróvizsgájára és szükség esetén a két pótvizsgára (Pótvizsgadíj: 15.000 Ft) központilag meghirdetett időpontban kerül sor.

A képzés zárása

A képzés elvégzéséről szóló igazolás kiadásának feltételei: Amennyiben a résztvevő a megengedett hiányzást nem merítette ki és aktívan részt vett a képzésen, továbbá sikerrel teljesítette a záróvizsgákat, teljesítette a képzés alatt leadandó feladatokat, és a minimum hospitálásokat, a képzésről a Padma Jógastúdió két nyelvű tanúsítványt ad ki, amellyel igazolja, hogy a képzésen részt vevő, sikerrel elvégezte azt.

Várunk szeretettel a képzésen!Jelentkezés

Név:
Cím:
Tel.:
e-mail:
Végzettség:
Választott tanfolyam:
Megjegyzés: 

 
  • Helyedet előleg befizetésével tudod biztosítani.
  • Az előleget be tudod fizetni személyesen a stúdióban vagy átutalással.
  • Átutalással az alábbi számlára lehet utalni: Kovács Gyöngyi, számlaszám: 12011409-01234995-00200007 (Írd be a megjegyzés rovatba minden esetben a számlázási címet és nevet, valamint azt hogy melyik tanfolyamra fizettél be!)
 
Egyéb információ: padma@jogastudio.hu vagy 0620 552-6305


 

ÁSZF    |     Adatvédelmi Szabályzat